Jutro już z biletami w Kolejach Śląskich

Fot. Koleje Śląskie

W związku z poprawą jakości powietrza, bezpłatne przejazdy Kolejami Śląskimi z których dzisiaj korzystać mogli mieszkańcy województwa od jutra zostają wstrzymane. Poniżej publikujemy pełny tekst oświadczenia Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w tej sprawie.

W związku z prognozowaną poprawą jakości powietrza w naszym regionie, akcja związana z bezpłatnymi przejazdami naszymi pociągami od 31 stycznia zostaje wstrzymana

Z możliwości bezpłatnych przejazdów pociągami KŚ można korzystać do końca dzisiejszego dnia (30 stycznia 2017). W tym celu podczas kontroli biletów wystarczy okazać ważny dowód rejestracyjny wydany na swoje imię i nazwisko oraz dokument ze zdjęciem potwierdzający tożsamość (np. prawo jazdy, dowód osobisty). Na podstawie tych dokumentów każdy kierowca może zabrać ze sobą bezpłatnie dwie osoby towarzyszące.

Wstrzymanie akcji nie oznacza całkowitej rezygnacji z bezpłatnych przejazdów w sytuacji pogorszonych norm jakości powietrza. O ewentualnym wznowieniu bezpłatnych przejazdów będziemy informować w oddzielnym komunikacie – prosimy śledzić stronę Kolei Śląskich z informacjami o utrudnieniach.

Dziękujemy wszystkim podróżnym, którzy w tym dniu zdecydowali się zamienić samochód na pociąg, przyczyniając się tym samym do walki ze smogiem w naszym regionie.

2 komentarze

1. Dobrze, że matka natura jeszcze jakoś radzi sobie z wypluwkami naszej cywilizacji.
    Przy okazji pytanie, czy KŚ mają dane choć szacunkowe, ilu w tym dniu podróżnych skorzystało z jej usług na podstawie okazania dowodu rejestracyjnego?

2. Ciekawe na jakiej podstawie UMWŚ wieszczy poprawę sytuacji. Ani wiatru, ani cieplej – mają szklaną kulę? Od samego komunikatu lepiej się nie oddycha

Napisz komentarz